Nederlandse tafelfabrikant met meer dan 30 jaar ervaring

BOR-design staat meer dan 30 jaar bekend als een toonaangevende fabrikant van glazen designtafels met een tijdloze transparantie. In onze vestiging in Drachtstercompagnie (Friesland) produceren wij niet alleen, maar bieden wij ook een showroom voor onze modellen.
Door onze hoge kwaliteitsnormen en klantvriendelijkheid zijn we als één van de laatste tafelfabrikanten in Nederland overgebleven. We zijn trots op ons bedrijf en hopen nog vele jaren nieuwe en tevreden klanten te mogen begroeten.

Beter, creatiever, inspirerender

Het leven moet hoe dan ook inspirerend en veelzijdig zijn, zo vinden sommigen. Ontmoet Noorderling Rob Jurres, die sinds 1954 deze aardbol bewandelt en in zijn jonge jaren een rijkdom aan ervaring opdeed in vele werkomgevingen. Welke functie hij ook vervulde – van verpakkingsspecialist tot inkoopmanager – hij voelde dat het anders kon. Beter, creatiever, inspirerender. Hij heeft met de productie van unieke glazen designtafels wel zijn roeping gevonden!

De klant staat centraal

U als klant heeft de keuze vele maten en modellen tafels en uit een paar honderd verschillende lijsten. “Alle producten worden tot op de millimeter op maat gemaakt,” legt Jurres uit. “Het in verstek kappen en assembleren of lijmen doen wij in eigen beheer. We maken alleen dingen waar we volledig achter staan. Vind ik iets niet mooi, dan maakt ik het niet. In overleg met de klant ontstaat meestal de beste oplossing. ‘Made to measure’ is ons motto, alles toegesneden op úw wensen, want bij maatwerk staat u als klant altijd centraal.”

Kies voor een designtafel

Voor iedere klantenwens zijn wij in staat om compleet op maat gemaakte glazen designtafels, tv-meubels en sideboards te ontwerpen en te leveren. Onze designmeubels bestaan in de meeste gevallen uit een combinatie van glas, plexiglas en hout. Uiteraard bepaalt u zelf het model, het materiaal en de afwerkwijze.

Wat een schoonheid: glas en beeldende kunst

Dagelijks werkt Jurres met de schoonheid van glazen tafels en beeldende kunst. Onder de labels Romani Design en BOR Design distribueert hij tot 10 tafels per week naar een netwerk Nederlandse detaillisten en hun winkels. “We adverteren nooit,” stelt Jurres, “omdat naar de detailhandel leveren met rechtstreekse verkoop of middels onze agent, onze kracht ligt in recommandatie. Bij ons in de regio zijn we nauwelijks bekend, maar we bedienen wel het bedrijfsleven door het hele land. Omdat we alles in eigen beheer doen, werken we over het algemeen met snelle levertijden.”

Wij zijn onlangs verhuisd van de Betuwe naar Friesland, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. De meeste ondernemers stoppen op mijn leeftijd, maar zolang ik mij nog zo goed voel en plezier heb in mijn werk blijf ik enthousiast doorgaan.

Liefde voor glas

“Glas is een prachtig materiaal om mee te werken,” vindt Jurres. “Het is tijdloos en veelzijdig.” Sinds 1989 maakt Jurres salontafels, bijzettafels, tv-meubels en consoles in
combinaties van glas en plexiglas. Met een maximumformaat van ruim twee vierkante meter kan er uitgebreid worden gevarieerd. “Het kan groter,” stelt Jurres, “maar nog dikker glas maakt zo’n tafel wel erg zwaar. Glas werkt en kan op den duur buigen en doorzakken. Oude kerkramen zijn van onder ook dikker dan van boven, doordat het glas in vele decennia langzaam wegzakt. We werken met combinaties van glas en plexiglas en soms met hout voor de tafelpoten. In Nederland zijn we één van de weinig overgebleven producenten van design-tafels.

De geheimen van het ambacht

Jurres zou Jurres niet zijn, als hij niet een tweede lijn op zou zetten. Zijn showroom is soms een galerie, waar diverse kunstenaars exposeren. Heeft u zelf kunstwerken in huis,
dan moet u die natuurlijk ook inlijsten. Daarvoor belt u Rob. “Mijn zoons tonen ook al interesse voor tafeldesign en productie,” vertelt hij. “De galerie runnen en lijsten maken, dat
wil ik graag blijven doen. Daarom ben ik anderhalf jaar lang in de leer gegaan bij de vakman Koos Kipping, een ideale leermeester, die mij de geheimen van handgesneden
passe-partouts en de lijstenmakerij heeft bijgebracht. Het is een ambacht zonder meer.