Maatwerk Meubelen

Nederlandse tafelfabrikant met meer dan 25 jaar ervaring

BOR Design staat al 25 jaar bekend als een toonaangevende fabrikant van glazen designtafels met een tijdloze transparantie. In onze vestiging in Lienden (nabij Tiel) produceren wij niet alleen, maar bieden wij ook een showroom voor onze modellen.

Door onze hoge kwaliteitsnormen en klantvriendelijkheid zijn we als één van de laatste tafelfabrikanten in Nederland overgebleven. We zijn trots op ons bedrijf en hopen nog vele jaren nieuwe en tevreden klanten te mogen begroeten.

Beter, creatiever, inspirerender

Het leven moet hoe dan ook inspirerend en veelzijdig zijn, zo vinden sommigen. Ontmoet Noorderling Rob Jurres, die sinds 1954 deze aardbol bewandelt en in zijn jonge jaren een rijkdom aan ervaring opdeed in vele werkomgevingen. Welke functie hij ook vervulde – van verpakkingsspecialist tot inkoopmanager – hij voelde dat het anders kon. Beter, creatiever, inspirerender. Misschien heeft hij met de productie van unieke glazen designtafels wel zijn roeping gevonden!

Foto: Rob Jurres

jurres_srcset-large

Liefde voor glas

“Glas is een prachtig materiaal om mee te werken,” vindt Jurres. “Het is tijdloos en veelzijdig.” Sinds 1989 maakt Jurres salontafels, bijzettafels, tv-meubels en consoles in combinaties van glas en plexiglas. Met een maximumformaat van ruim twee vierkante meter kan er uitgebreid worden gevarieerd. “Het kan groter,” stelt Jurres, “maar nog dikker glas maakt zo’n tafel wel erg zwaar. Glas werkt en kan op den duur buigen en doorzakken. Oude kerkramen zijn van onder ook dikker dan van boven, doordat het glas in vele decennia langzaam wegzakt. We werken met combinaties van glas en plexiglas en soms met hout voor de tafelpoten. In Nederland zijn we één van de weinigen. Voor de bladen maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardig veiligheidsglas van gerenommeerde Nederlandse glasfabrieken.”

Wat een schoonheid: glas en beeldende kunst

Dagelijks werkt Jurres met de schoonheid van glazen tafels en beeldende kunst. Onder de labels Romani Design en BOR Design distribueert hij tot vijftig tafels per week naar een uitgebreid netwerk van circa 200 Nederlandse detaillisten en hun winkels. “We adverteren nooit,” stelt Jurres, “omdat we niet de eindconsument maar de detaillisten als klant hebben. Bij ons in de regio zijn we nauwelijks bekend, maar we bedienen wel het bedrijfsleven door het hele land. Omdat we alles in eigen beheer doen, werken we over het algemeen met snelle levertijden.”

De geheimen van het ambacht

Jurres zou Jurres niet zijn, als hij niet een tweede lijn op zou zetten. Zijn showroom is tevens een galerie, waar diverse kunstenaars exposeren. Heeft u zelf kunstwerken in huis, dan moet u die natuurlijk ook inlijsten. Daarvoor belt u Rob. “Mijn zoons tonen ook al interesse voor tafeldesign en productie,” vertelt hij. “De galerie runnen en lijsten maken, dat wil ik graag blijven doen. Daarom ben ik anderhalf jaar lang in de leer gegaan bij de vakman Koos Kipping, een ideale leermeester, die mij de geheimen van handgesneden passe-partouts en de lijstenmakerij heeft bijgebracht. Het is een ambacht zonder meer.

De klant staat centraal

U als klant heeft de keuze uit 500 verschillende lijsten. “Alle lijsten worden tot op de millimeter op maat gemaakt,” legt Jurres uit. “Het in verstek kappen en assembleren of lijmen doen wij in eigen beheer. We maken alleen dingen waar we volledig achter staan. Vind ik iets niet mooi, dan maakt ik het niet. In overleg met de klant ontstaat meestal de beste oplossing. ‘Made to measure’ is ons motto, alles toegesneden op úw wensen, want bij maatwerk staat u als klant altijd centraal.”

Contact opnemen